Ögonvård & ögonhälsa

Medi_produkt_1105_webAtt ha problem med torra ögon är något som blir vanligare ju äldre man blir och drabbar oftare kvinnor än män. Många av oss jobbar dessutom idag i miljöer som ger ögontorrhet ex vid datorer. Besvären kan dessutom variera med säsong liksom torra läppar.  I de flesta fall kan man bli hjälpt av en smörjande droppe innehållande
t ex hyaluronsyra – ett ämne som kan binda vätska med 1000 ggr sin egen vikt.
När man köper sina ögondroppar är det viktigt att välja utan konserveringsmedel, annars skapar du ett nytt problem .

Tårfilmens kvalitet blir försämrad med åren framför allt p g a att det yttersta lipida (oljiga) lagret som skall skydda tårfilmen från att dunsta från ögat blir tunnare eller ibland saknas helt. ( Tänk dig hur mycket som ångas bort om du kokar utan lock !) Symptomen på detta är inte alltid en torrhetskänsla utan faktiskt lika gärna att ögonen rinner.
Du har själv möjlighet att påverka tårfilmskvaliten genom vad och hur du äter.
Du som äter fet fisk minst 3 ggr i veckan, har troligtvis en bättre tårfilm än många andra. De flesta av oss gör dessvärre inte det. Då kan det vara lämpligt att hjälpa kroppen med lite extra Omega-3, vilket i kliniska studier har visat sig vara gynnsamt för tårfilmens återuppbyggnad av det lipida skiktet.
Omega-3 stimulerar de fettproducerande meibomska körtlarna, och du får en stabilare tårfilm som inte dunstar för snabbt, och därmed en mycket bättre ögonhälsa
Du som har rinnande ögon och har därför mycket att vinna på att ta ett Omega 3-tillskott.

Vi erbjuder i vår butik- Optimega-D som är utvunnet ur krillolja dvs det lägsta stadiet i näringskedjan och därmed utan upptag av tungmetaller etc. Det tas även upp snabbare i kroppen än preparat utvunnet ur fiskolja, och Optimega-D är även berikat med vitamin D.

optimega D

 

Åldersförändringar ( torr maculopathi) på gula fläcken har länge sagts att det inte går att gör något åt. Nu har senare studier (AREDS och AREDS2) visat att man kan förebygga samt även i vissa fall få dessa torra förändringar (drusen) att tillbakabildas.
I studierna fick drygt 7000 personer äta ett kosttillskott – Optivital  och hela 27% fick förbättringar av synen. Optivital rekommenderas numera även av många ögonläkare- bland andra professor Peep Alghvere, St Eriks ögonsjukhus.
Även vi är glada att kunna erbjuda våra patienter denna produkt, och den har för oss blivit en storsäljare. En förpackning Optivital som räcker en månad (om du följer rekommenderad dos med 2 tabl/dag), kostar 280 kronor- köper du 3 st förpackningar i butiken betalar du 730 kr.
(Hittar du ingen återförsäljare i din närhet så kan vi skicka per post och skickar då 3 st förpackningar för 840 kr inkl porto/spårbarförsändelse)

Optivital 3 pack

Vi har kunskaper att hjälpa dig att hitta en lösning för just ditt typ av problem.
Värt att notera: Det förekommer numera ofta ögonvitaminer i reklam på bl a sociala medier & TV som beskrivs hjälpa dig att få bättre syn för att de innehåller t ex blåbär. De flesta av preparaten bygger inte på några vetenskapliga tester alls, så var kritisk när du väljer ögonvitamin så vet att du får en som har dokumenterad effekt.

Välkommen in i butiken för mer information.

ögondroppe