Corona- info!


Vi håller öppet som vanligt ..
…men håller oss uppdaterade ang restriktioner och förändringar från högre nivå som kan beröra vårt yrke. För närvarande har vi ett maxantal på 2 kunder i butiken.

Inom Optikerkåren finns sedan tidigare redan strikta rutiner för god hygien för våra händer och instrument för att reducera ev smittor, så sprita instrument är inget nytt för oss.
Som extra försöktighetsåtgärd har vi även nu avsatt tid för desinfektion av övriga ytor innan nästa patient skall in undersökningsrummet.
Kortterminal, dörrhandtag och liknande kontaktytor desinficeras återkommande flera ggr under dagen.
Det finns även alkogel tillgängligt på flera ställen i lokalen för dig som vill desinficera dina händer efter ex kontakt med pengar eller annat.
Våra bågar genomgår en bakterie & virusdödande UVC-strålning innan de åter hängs upp på väggen, efter att ha provats.
Allt för allas trygghet, och för att ytterligare minimera riskerna .
I undersökningsrummet använder jag ett munvisir (halvvisir).
En undersökning tar en timma och bygger på att jag ställer frågor till er patienter. Vanligt munskydd fungerar inte att jobba i- Det är allt för många som kommer att ha problem att höra vad jag säger och det finns inte möjlighet att då se vad läpparna uttrycker. Det kommer med andra ord att bli mycket ofrivilligt plockande av och på med fingrar som då kommer i kontakt med fuktig utandningsluft
Vill du som patient bära munskydd under undersökningen är det inget som hindrar dig från detta, och du har min fulla respekt.

Vad du kan göra som kund/patient ?

Respektera att vi förnärvarande har maxantal 2 per i butiken.
Håll avstånd både i butik och vid eventuell köbildning utanför:
Handla ensam, om du inte är behov av följeslagare.
Avboka din tid och stanna hemma, om du känner dej minsta lilla förkyld eller om du har ngn hemma som skulle kunna vara ev smittbärare.

Behöver du beställa nya linser, Optivital, reparera dina glasögon eller ngt annat så kontakta oss -gärna genom mail -så försöker vi lösa situationen på bästa vis.
Tack för visad hänsyn.

 Vi kommer att klara detta!!!

Bästa hälsningar Fia & Elli

mailto:info@goteneoptik.se

Bra länkar för dig som företagare:

Verksamt.se

Företagarna.se